Курка в клярі. Замаринував в соді і оцті, а потім швидко обсмажив
Сьогодні вирішив спробувати ще один рецепт з китайської кухні, це курка, маринована в оцті і соді. Досить цікаве поєднання як мені здалося.
З’їдається така курочка дуже швидко, тому що є її хочеться без гарніру, просто вмочуючи в соус. Так що не бійтеся що приготуєте дуже багато і вона зіпсується, особисто мені в це слабо віриться).
Курку нарізаємо смужками, такого розміру і товщини, якого ми звикли бачити стрипси або нагетси.
Посипаємо все харчовою содою 1/2 чайної ложки і поливаємо приблизно 2 ст. л. оцту. Все повинно почати пінитися. Так само додаємо сіль і перець за смаком. Даємо постояти приблизно 20-30 хвилин, поки готуємо кляр.
Готуємо кляр з будь-якого рецепту, в моєму випадку це була суміш для млинців, 3 яйця і трохи молока. Тісто має бути дуже рідким і стікати з віночка. Заливаємо сумішшю нашу курку.
Обсмажуємо курку дуже швидко, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, вона досить швидко готується, кількість масло регулюйте самі, але я наливаю приблизно 0,5 сантиметра.
Після того як всі обсмажиться, краще буде відкинути курячі шматочки на паперовий рушник, щоб воно забрало зайвий жир! Коли будете подавати, можна посипати їх зеленою цибулею, кропом, а вживати смачніше всього особисто для мене з кисло-солодким соусом або соусом BBQ.