Готуємо вдома курочку kfc за старим рецептом полковника сандерса: краща страва, коли хочеться вредненького
Уявляю, як ви всі вже втомилися від купи різних рецептів здорових страв. Звичайно, корисне харчування – це здорово. Але, погодьтеся, іноді можна побалувати себе і чим-небудь смачним і вредненьким. У мене раз на тиждень-іншу трапляються такі ось заплановані “зриви”.
Однак я не біжу в найближчий фастфуд, а все готую сама! Все-таки в домашніх умовах рівень шкідливості можна регулювати самостійно. А в складі того, що я їм, хочеться бути впевненою. Тому навіть знамениту курочку полковника Сандерса ми з вами приготуємо самі.
Сьогодні я покажу рецепт неймовірно смачних курячих ніжок. На мій скромний погляд, вони виходять навіть краще, ніж закуски з оригінальних червоно-білих баскетов. Після таких ніжок вам вже не захочеться купувати фастфуд в ресторанах!
Які нам знадобляться продукти?
На 3-4 порції нам знадобиться наступний набір спецій і продуктів:
- Курячі гомілки 1 кг (це приблизно 10 шт. )
Ну а далі найцікавіше. Вибираємо спеції. Я спеціально взяла 11 спецій для маринаду з того самого листочка полковника Сандерса, який ходить по Інтернету. На щастя, всі вони знайшлися у мене вдома. Перелік виглядає так:
- Сіль 1 ч. л;
- Чебрець сушений ½ ч. л;
- Базилік сушений ½ ч. л;
- Орегано сушений ½ ч. л;
- Чорний перець мелений ½ ч. л;
- Білий перець 1 ч. л;
- Паприка мелена 2 ч. л;
- Сушений часник 2 ч. л;
- Мелений імбир ½ ч. л;
- Гірчиця в порошку ½ ч. л;
- Селера сушений ½ ч. л.
Крім самого ніжного м’яса і спецій, курочку з фастфуду ми любимо завдяки хрусткій скоринці. Щоб вона вийшла, я беру такі продукти:
- Борошно 100 г;
- Яйця 3 шт. ;
- Кукурудзяні пластівці (важливо, щоб були без цукру) 200 р.
На мій погляд, можна сильно спростити склад спецій і взяти тільки ті, які ви особисто любите. У будь-якому випадку докуповувати приправи спеціально до цієї страви не варто. Так що орієнтуйтеся на свої смак і запаси. Домашні ніжки виходять не тільки смачніше, але й дешевше покупних: беріть рецептик на замітку!
Як у фастфуді, тільки краще!
Напевно багато хто знає напівлегендарну історію про те, як американський полковник Харланд Сандерс винайшов рецепт фантастично смачної курки, яку тепер обожнює весь світ. У цьому простому, але в той же час унікальному страві є два головних секрету, завдяки яким смак курячих шматочків стає неповторно яскравим і насиченим.
Взагалі секрет складу дійсно бережуть. У всякому разі від знайомої, яка колись працювала в одному з кафе цієї мережі, я знаю, що цей список спецій і приправ тримається в найсуворішій таємниці. З співробітників навіть беруть підписку про нерозголошення. Так що справжня у нас рецептура чи ні-питання відкрите.
По-друге, курячі шматочки смажаться у фритюрі, з-за чого вони стають хрусткими. Тут я відступлю від автентичного рецепта і запечіть курку, а завдяки паніровці такі курячі ніжки будуть не менш хрусткі, ніж при обсмажування у фритюрі.
У того ж, погодьтеся, завжди приємно зменшити кількість калорій у страві. Та й взагалі багатьом очевидно, що у фритюрі немає нічого корисного, а навпаки, тільки шкоду. До того ж масло ще й грошей коштує. Тому я віддаю перевагу запікати курочку, а не смажити в гігантському кількості олії. На мій погляд, від цього він тільки виграє.
А тепер готуємо!
У мене всі спеції зберігаються окремо один від одного, тому для початку я поєдную всі прянощі разом. І до них же всипаю сіль і все ретельно перемішуємо, щоб смаки і запахи розподілися рівномірно.
Тепер приступаю до нашої курочці. Ніжки потрібно вимити і промокнути паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Після чого я складаю ніжки в миску, всипати до них спеції. Рекомендую вкрай ретельно перемішати все таким чином, щоб спеціями була покрита вся курочка.
Потім я накриваю ніжки зі спеціями харчовою плівкою і прибираю миску в холодильник на годину або більше. За цей час курка гарненько промаринується і стане соковитою і дуже ароматною.
В готуванні я не люблю гаяти часу. Тому поки курячі ніжки маринуються, готую інгредієнти для панірування. Найзручніше це робити за допомогою блендера з подрібнювачем. Я скористаюся моделлю Starwind SBP3432b, у нього якраз дуже зручна чаша. Саме до неї я і розміщую несолодкі кукурудзяні пластівці.
Включаю блендер і подрібнюю пластівці до стану крихти. Краще проблендерить подовше, щоб шматочки були однакового розміру.
Тепер нам знадобиться відразу кілька тарілок. В одну ємність насипаю борошно, у другу – подрібнені в блендері кукурудзяні пластівці. У третю ж миску я розбиваю курячі яйця і злегка збиваю їх виделкою до однорідності.
Тепер саме час дістати вже замариновані курячі ніжки. Після чого приступаю до паніровці. Для цього кожну ніжку обвалюю спочатку в борошні, потім вмочую в збиті яйця і в останню чергу відправляю в наші кукурудзяні пластівці.
Саме така потрійна паніровка дає гарантію отримати хрустку скоринку, навіть якщо ми не будемо смажити у фритюрі. Повторюся, я віддаю перевагу крильця запікати: хрускіт і смак ті ж, а калорій менше!
Тому викладаю курячі ніжки в паніровці на деко, який попередньо застеляють пергаментом. Після чого залишається тільки запекти курку при температурі 200 градусів протягом 40-45 хвилин.
Через цей час наші ніжки готові! Я розкладаю їх на тарілки для подачі. Раджу подавати разом з улюбленим соусом: буде ще смачніше.
А як часто ви їсте щось вредненькое? Віддаєте перевагу купувати фастфуд у закладах громадського харчування, замовляти додому або ж готувати самостійно?