Котлети разом з картоплею на плиті
Дуже простий і зручний спосіб приготування страви. Гарнір з картоплі і котлети готуються одночасно в одній каструлі. За рахунок цього картопля виходить дуже ароматна і смачна, а котлети ніжними. Для приготування підходить будь фарш.
Порції 6
Час підготовки 10 хвилин Час приготування : 50 хвилин
Інгредієнти
- 700 гр. м’ясний фарш
- 15 шт. картопля (1,5 кг)
- 2 шт. ріпчаста цибуля
- 4 ст. л. сухарі (панірувальні)
- 3 ст. л. рослинне масло
- за смаком мелений перець
- по смаку сіль
Інструкції
1. Для приготування можна брати будь фарш за смаком, у мене домашній зі свинини і курки. Доповнюємо його натертим луком (1 шт. ), сухарями, сіллю і чорним перцем.
2. Фарш добре перемішуємо, ділимо на 6 частин і формуємо котлети. Відправляємо їх в гаряче масло в товстостінну каструлю або жаровню об’ємом 3 літри, як у мене.
3. Обсмажуємо з 2 сторін на високій температурі, поки не зарум’яняться. Виймаємо на тарілку.
4. В масло після котлет відправляємо нарізану цибулю (1 шт) і обсмажуємо кілька хвилин.
5. Картопля очищаємо, нарізаємо брусочками, викладаємо в жаровню, солимо, перчимо (для гостроти додаю суміш перців) і перемішуємо. Очищений картопля важить 1,5 кг.
6. Додаємо гарячу воду (майже покриває картопля), зверху розміщуємо котлети, накриваємо і готуємо на нижче середньої температурі 40 хвилин.
7. Через 40 хвилин рідина випарується наполовину, а картопля стане м’яким. Це дуже зручний спосіб приготування основного блюда разом з гарніром.
8. Котлети з картоплею викладаємо на тарілки, за бажанням доповнюємо зеленню і відразу подаємо. За рахунок спільного приготування картопля вбирає аромат і смак котлет. Блюдо виходить дуже смачне і поживне.